4 gode grunde til at være en del af et kontorfællesskab

Er du på udkig efter nye kontorlokaler til din virksomhed, men er i tvivl om, hvilken type lejemål du skal gøre brug af? Det kan vi sagtens forstå, da det ikke er nogen hemmelighed, at der er mange forskellige muligheder at vælge imellem. En af disse muligheder er kontorfællesskaber, som er blandt de mest populære erhvervslejemål for iværksættere, hvilket der er flere gode grunde til.

I denne artikel vil vi derfor se nærmere på fire udvalgte punkter, som alle er med til at gøre kontorfællesskaber attraktive for nystartede virksomheder.

Man deler viden og erfaring med en masse forskellige mennesker

En af de bedste grunde til at være en del af et kontorfællesskab er den store værdi, der følger med i forbindelse med miljøet, man havner i. Kontorfællesskaber bugner af forskellige mennesker og virksomheder, som alle ønsker at udvikle deres forretning. Det skaber optimale betingelser for at dele viden og erfaringer med hinanden. Står man for eksempel over for udfordringer i forbindelse med digital markedsføring, kan man næsten være garanteret, at der er andre i kontorfællesskabet, der har stået i lignende situationer og derfor kan tilbyde sparring på området.

Forskelligheden blandt menneskene i kontorfællesskabet er ofte også en stor styrke, da mange har det med at være omkring personer, som ligner dem selv. Forskelligheden kan derfor blandt andet være med til at udfordre meget tekniske mennesker på deres kreative side og omvendt.

Man nyder godt af et socialt miljø

Netop muligheden for at omgås en masse andre mennesker i kontorfællesskabet kan være en stor fordel i forbindelse med at netværke og være en del af et socialt miljø. Er man for eksempel meget introvert af natur, bliver man på en måde “tvunget” til at være mere social. Det kan blandt andet også komme til udtryk, når der afholdes events og arrangementer i kontorfællesskabet.

Muligheden for at blive en del af et branchespecifikt kontorfællesskab

Mange kontorfællesskaber er branchespecifikke. Eksempelvis er der kontorfællesskaber med fokus på iværksættere og på IT-virksomheder. Samtidig samarbejder en del kontorfællesskaber med andre store virksomheder og investorer, hvilket giver gode muligheder for, at man kan få lov til at præsentere og pitche sin egen virksomhed for mulige investorer og samarbejdspartnere.

Billig løsning

Det sidste punkt på denne liste omhandler priserne på kontorfællesskaber, som ofte udgør en billigere løsning, end hvis man skal ud at købe eller leje sine egne kontorlokaler.Mange kommuner tilbyder desuden hjælp til iværksættere, som gerne vil vækste deres virksomheder. Det ses for eksempel gennem indsatsen STARTVÆKST i Aarhus Kommune.

Posted in All

5 thoughts on “4 gode grunde til at være en del af et kontorfællesskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *